UA-111021761-1
All Posts By

Peter Wolf

Doneeractie Speeltuin Pinkeltje

By | Uncategorized | No Comments

Zoals iedereen wel weet heeft Corona ook de speeltuin getroffen.
De afgelopen 1,5 jaar niks tot weinig kunnen doen waardoor we ook geen inkomsten hadden.

Vandaar dat we een poosje geleden een doneeractie op poten hebben gezet om toch wat inkomsten te krijgen
om de speeltuin open te kunnen houden en de kinderen kunnen blijven spelen.

21 juli is gelukkig weer de eerste activiteit, WATERPRET Komt u ook?

Als u op onderstaande link klikt wordt u vanzelf door gezonden.

https://www.doneeractie.nl/speeltuin-pinkeltje/-53174

 

 

Speeltuin weer open

By | Uncategorized | No Comments
Wat hebben we gisteren een ontzettend mooie dag gehad. Veel kinderen die de speeltuin weer wisten te vinden.
Nogmaals wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Hulp van alle kanten. Zonder jullie was dit nooit gelukt. Vanaf nu is de speeltuin weer dagelijks geopend.

Opening speelseizoen 2018

By | Uncategorized | No Comments

Wooooow wat was het een ontzettend mooie opening van het speelseizoen 2018. Wat een opkomst, wat een gezelligheid en wat een lekker weer. We hebben overal ontzettend van genoten en hopen dat 2018 een top jaar gaat worden. Mocht 31 maart een begin hier van zijn dan tekenen we ervoor. Iedereen ontzettend bedankt en hopen jullie snel weer te zien in de speeltuin. Daarbij willen we Plus van den Hoven – Heerde heel erg bedanken voor het sponsoren van de paas brunch

.

Sint Maarten 2017

By | Uncategorized | No Comments

 

 

 

Woensdag 8.11.2017

Sint maarten stond weer voor de deur. Woensdagmiddag hebben we met ons allen gezellig geknutseld voor Sint Maarten.
We hebben lampionnen gemaakt, en volgens mij zijn ze allemaal ontzettend mooi geworden. Tussendoor was er natuurlijk ook nog even tijd om wat te drinken en te snoepen.
Al met al een hele leuke en gezellige middag.

Zaterdag 11.11.2017

Eindelijk was het dan zover, Sint Maarten.
We verzamelden ons om half 6 bij het clubhuis waar een bakje koffie of een glaasje ranja klaar stond. 
6 uur zijn alle lampionnen aangegaan en zijn we langs de deuren gegaan. 
Iedereen heeft goed zijn best gedaan met zingen, de tassen zaten goed vol met lekkernijen.

Zaterdag 9 december staat de volgende activiteit op de planning:

BINGO

Fantastische opening van de vernieuwde speeltuin

By | Uncategorized | No Comments

 7 oktober 2017

Na meer dan een jaar van bloed, zweet en tranen was het 7 oktober dan eindelijk zover. 

DE opening van de vernieuwde speeltuin met een heel nieuw clubhuis.

Oud wethouder Ter Stege knipte samen met de voorzitter, Peter Abrahams, het lintje door waarna iedereen de speeltuin invloog.

Het weer zat echt niet mee, maar gelukkig zijn we van alle kanten geholpen. Triada heeft ons 2 grote partytenten geleend zodat iedereen droog kon staan.
Elk uur was er een kinderbingo die goed werd bezocht. Ook was er voor iedereen een hapje en een drankje.
Er zijn ongeveer 100-150 bezoekers geweest. Kortom een geslaagde dag ondanks het weer. 

Ook is de speeltuin nu toegankelijk voor iedereen, met of zonder beperking, met of zonder handicap. 
Samen spelen!

Onder het kopje sponsors kunt u zien welke bedrijven, fondsen en stichtingen het allemaal mogelijk hebben gemaakt om de speeltuin te verbouwen.

Geslaagde burendag 2017

By | Uncategorized | No Comments

23 september 2017 was het dan weer zover.

De burendag.

We zaten nog druk in de verbouwing van het nieuwe clubhuis, maar dat mocht de pret niet drukken.
We hebben het nieuwe clubhuis opengesteld zodat de buren al een glimp van het nieuwe clubhuis op konden vangen.
Met veel nieuwsgierige buren, familie en vrienden hebben we een ontzettend leuke dag gehad.

 

 

Startsein Project Samen Spelen.

By | Nieuws | No Comments

speeltuin-pinkeltje-6Startsein Project Samen Spelen.

De eerste contouren zijn zichtbaar voor het project Samen Spelen. De vrijwilligers van Speeltuin Pinkeltje hebben inmiddels al een aantal toestellen weggehaald, het asfalt is gedeeltelijk weggehaald daar waar het clubhuis komt te staan.

speeltuin-pinkeltje-2speeltuin-pinkeltje-4De stratenmaker heeft al een aantal paden uitgezet om zo goed door de tuin te kunnen voor zowel kinderen MET als ZONDER handicap/beperking. En goed bij de speeltoestellen te kunnen komen.

Komende week zullen de werkzaamheden verder gaan voor het plaatsen van de geschakelde units (clubhuis). Die als leidraad zal zijn voor de verdere werkzaamheden voor het vervolg. We houden u op de hoogte van de verdere werkzaamheden en het traject.
Indien u meer informatie wenst kunt u te allen tijde zich melden bij één van de bestuursleden. Zij staan u graag te woord.

Nieuwe Polo’s overhandigd door Edivorm

By | Nieuws | No Comments

Nieuwe Polo’s overhandigd door Edivorm

Edivorm kleedt vrijwilligers Wapenveldse speeltuin aan

Inmiddels bestaat Speeltuin Pinkeltje 46 jaar. In al die jaren waren de vele vrijwilligers onherkenbaar aanwezig in de speeltuin. Nu Speeltuin Pinkeltje in de startblokken staat van een grootse renovatie, is ook een mooi moment aangebroken voor herkenbare kleding met het logo van Speeltuin Pinkeltje erop. Na een zorgvuldig offertetraject, heeft de projectgroep uiteindelijk Edivorm uitgekozen voor het leveren van polo’s met het eigen logo erop geborduurd. En als aftrap voor alle komende activiteiten heeft Edivorm afgelopen week gastendoekjes geschonken met het logo van Speeltuin Pinkeltje erop.

P01-04-20 19.03.56 [742445]-HR-B2

Na vele gesprekken en onderhandelingen zal dit jaar de aftrap voor een grootse renovatie van Speeltuin Pinkeltje plaatsvinden.  De speeltuin moet toegankelijk worden voor ALLE kinderen, ook voor kinderen met een beperking of handicap. Voordat het zover is, zijn er nog vele aanpassingen vereist. Zo zijn er nieuwe speeltoestellen nodig en zal er een nieuw clubhuis komen. Daarnaast wil Speeltuinvereniging Pinkeltje een centrale rol gaan spelen voor jong en oud. Vanuit dit oogpunt gaat de speeltuinvereniging samenwerken met de Hof van Cramer, de Dorpsraad, Villahuis De Rode Beer, diverse kinderopvanginstanties en De Vriezes Erfgoed. Er zijn verschillende mooie ontwikkelingen zoals de organisatie van workshops, activiteiten rondom Sinterklaas en veel meer. Op die manier wil de speeltuinvereniging eraan werken om jong en oud bij elkaar te krijgen.  De krachten bundelen om Wapenveld voor jong en oud leefbaar te houden, dat is het streven. De Speeltuin heeft een mooi aantal vrijwilligers, maar om het clubhuis na schooltijd meer uren open te houden en voor het onderhoud van de tuin is de speeltuinvereniging dringend opzoek naar meer vrijwilligers. Zowel jeugdige als oudere vrijwilligers zijn van harte welkom om vrijblijvend contact op te nemen met een van de bestuursleden van Speeltuin Pinkeltje voor een kennismakingsgesprek.

Voor alle komende activiteiten en aanpassingen is veel budget nodig. Met de geweldige inzet van sponsoren, donateurs en vrijwilligers is het moment dat de renovatie kan beginnen nu dichtbij gekomen.  Afgelopen week hebben de vrijwilligers van Speeltuin Pinkeltje alvast een ‘kick off’ bijeenkomst gehad. Evelien heeft die avond namens Edivorm de nieuwe polo’s aan de vrijwilligers overhandigd. Meer informatie over Edivorm reclame, teamkleding en borduurshop kunt u vinden op www.edivorm.nl  * Alle ontwikkelingen omtrent de Speeltuin zijn te volgen via www.speeltuinpinkeltje.nl (en via Facebook).