UA-111021761-1

Kern met Pit

By 2 februari 2014Nieuws

Kern met PitSpeeltuin Pinkeltje door in ‘Kern met Pit’

WAPENVELD – Speeltuinvereniging Pinkeltje uit Wapenveld is met haar project ‘Samen spelen’ door de voorselectie gekomen van de strijd om de trofee ‘Kern met Pit’. Men kan nu door om een plek te verwerven in de landelijke nominatie voor ‘Kern met Pit’.  De eindstrijd vindt in januari 2015 plaats.

In De Wieken in Vaassen vond zaterdag de voorselectie plaats. Uit Gelderland hadden zich totaal 16 projecten aangemeld. Daar van konden er maximaal twaalf mee naar de volgende ronde en daar zit Pinkeltje dus bij. De Wapenveldse speeltuinvereniging wil met het project de speeltuin zodanig inrichten dat deze meer geschikt gaat worden voor kinderen met een beperking. Dat doet men samen met de Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind. Luke Boerdam uit Wapenveld is ambassadeur van de NSGK en is volop bij het project betrokken. “Op dit moment is de speeltuin slechts (deels) toegankelijk voor kinderen met een beperking. En dat willen we flink verbeteren. Pinkeltje is een veilige speelomgeving en kinderen met een beperking moeten zich hier ook uit kunnen leven”, zegt penningmeester Liesbeth Roke. Tijdens de voorselectie heeft Pinkeltje een presentatie gegeven van het project en dat viel goed in de smaak. Dat men door mag, heeft onder meer als gevolg dat men steun krijgt van projectleider Gradus van Laar van de KNMH/Arcadis, de organisatoren van de ‘Kern met Pit’.
Houd daarom de website www.kernmetpit.nl, www.speeltuinpinkeltje.nl of de Facebookpagina van Pinkeltje goed in de gaten en stem op Speeltuin  Pinkeltje. Uw stem is heel belangrijk.
Voor de uitvoering van de plannen krijgt Pinkeltje de hulp van de Speeltuinbende van de NSGK. Dat betekent dat deze groep bestaande uit kinderen met en zonder een beperking, de Wapenveldse speeltuin aan een inspectie komen onderwerpen op zaterdag 29 maart 2014 tussen 11.00 en 12.30 uur en aanwijzingen en tips voor verbetering gaan geven. Van meerdere kanten heeft Pinkeltje al  financiële hulp toegezegd gekregen voor de uitvoering van het project.

Peter Wolf

Author Peter Wolf

More posts by Peter Wolf

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: