UA-111021761-1

Bezoek van “Speeltuinbende” en Tineke Schouten op zaterdag 29 maart 2014

By 2 februari 2014Nieuws

Op zaterdag 29 maart 2014 zal de “Speeltuinbende” een bezoek komen brengen aan speeltuin Pinkeltje.

De speeltuinbende
Wat is de speeltuinbende?

De Speeltuinbende is een testteam van kinderen met én zonder handicap. Zij willen ervoor zorgen dat speelplekken in Nederland toegankelijk worden gemaakt, zodat kinderen – met én zonder handicap – samen kunnen spelen.

Samen met bendeleider Ilse van der Put en de ouders gaan de kinderen in de Speciale Speeltuinbendebus op pad en bezoeken speelplekken door het hele land. Kunnen zij de speeltuin inkomen, hoe zit het met de toiletten, welke toestellen kunnen zij niet bespelen met hun handicap en wat is er nodig om dit te veranderen? Aan de hand van dit soort vragen beoordelen zij de speeltuinen. De kinderen hebben allemaal een eigen stembordje en samen brengen ze een oordeel uit.
bordje speeltuinbende

De speeltuin gaat vervolgens met de uitslag van de test aan de slag om de speeltuin beter toegankelijk te maken. De speeltuinen die meedoen worden twee keer getest: eenmaal vóór de renovatie en eenmaal ná de renovatie, om te kijken of de tips zijn opgevolgd en de speeltuin beter toegankelijk is geworden.

De Speeltuinbende komt voort uit het project Samen Spelen”, een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting  voor het Gehandicapte Kind). In dit project zijn 25 speeltuinen zo aangepast dat kinderen met en zonder handicap er samen kunnen spelen.

Luke Boerdam is ambassadeur van NSGK en vanaf oktober 2013 ook ambassadeur van speeltuinvereniging Pinkeltje.

Tevens zal op deze zaterdag TINEKE SCHOUTEN samen met de Speeltuinbende op bezoek komen en de speeltuin testen.
Uiteraard zal dit via de media te zijner tijd bekend worden gemaakt.

Peter Wolf

Author Peter Wolf

More posts by Peter Wolf

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: